A new Essence foundation and primer

Újabb alapozós bejegyzés, ezúttal az új Essence Camouflage 2in1 Makeup & Concealer alapozóról és korrektorról, illetve az új Essence ...

Újabb alapozós bejegyzés, ezúttal az új Essence Camouflage 2in1 Makeup & Concealer alapozóról és korrektorról, illetve az új Essence sminkalapról, a Get Picture Ready! pórusfinomító és mattító alapról. Kezdjük az alapozóval, oké?

Szín:
Az alapozó három árnyalatban kapható, és mindhárom erősen sárgás. Hallelujah. Én a 01-et és a 02-t vettem meg, a 02-es passzol a leginkább, a 01-et pedig más alapozók világosítására használom.

Kiszerelés és ár:
30 ml, tubusos, 1300 forint körül van.

Az alapozóról:
Az Essence oldalán a következőt írják: Partnerek a szépségben: alapozó és korrektor. A textúra hosszantartó, magas fedést biztosít elrejtve minden bőrhibát, tökéletes matt végeredménnyel – maszk-hatás nélkül. Kapható összesen három árnyalatban.

A magas fedés megvan, és ha ügyesen alapoz az ember, akkor tényleg nem lesz maszk-szerű - én egy nedves szivaccsal szeretek alapozni, és azzal tökéletesen működik. Mattnak is matt, de nem szuper-matt, hanem olyan “hihetőbb” matt - nem lesz poros és nem is ül furán a bőrön (elléntétben a Bourjois Air Matt-el, ami csak borzasztóan nézett ki). A száraz részeket viszont ki tudja emelni, tehát száraz bőrré nem a legjobb választás.

Magában is okés, de én a legjobban más alapozókkal szeretem keverni, főleg az enyhén rózsazsínesebbekkel. Így nem csak egy sárgásabb árnyalatú és a bőrömhöz jobban passzoló színt kapok, de a fedésen és a tartósságon is javít egy kicsit. Bőrápoló olajokkal is keverem, úgy is tökéletesen működik, bár nem lesz matt, viszont így a száraz részeket nem emeli, és szem alá is szuper.

Nem a világ legjobb alapozója, de attól még Essence Camouflage 2in1 Makeup & Concealer egy jó pénztárcabarát alapozó lehet kombinált bőrre, vagy éppen más alapozók világosítására. :)

És ha már alapozók keveréséről van szó, akkor meg kell említenem az új sminkalapjukat is, a get picture ready! pórusösszehúzó mattító primert. Erről ezt írják a honlapjukon: Indulásra készen! Az alapozó sima összetétele matt arcbőrt biztosít és látható pórus összehúzó hatása van. Az E-vitaminnal, B5 provitaminnal és hialuronsavval dúsított textúra nedvességet biztosít a bőrnek, és kisimítja a finom vonásokat. Felvitelt követően átlátszó.

Magában ez a primer olyan… mhhm. Semmi extra. Viszont alapozóhoz keverve már egészen más tészta! Úgy veszem észre, hogy tartósabb lesz tőle az alapozóm, ráadásul a textúrán is javít egy kicsit. Az állaga szuper, könnyen kenhető, magában használva gyorsan beszívódik, nincs az a csúszós érzete.
Most éppen a Holika Holika Aqua BB-vel keverve használom, ez az alap, erre jön rá az alapozó (most éppen három különbözőt keverek, egyikük az essence), hogy kiegyenlítse és elfedje, amit még kell. Szuper tartós lesz így a végeredmény, a nap végére is tök jól néz ki, szóval én nagyon elégedett vagyok vele.

Ár és kiszerelés:
Tubusos, 30 ml - 1300 forint körül.

Ti próbáltatok valamit az “új” Essence termékek közül? Én még a tégelyes szemhéjpúder alapra vagyok kíváncsi, az esetleg bevált valakinek? :)A new foundation post, not with one but TWO new essence products! Let’s start with their new foundation, the Essence Camouflage 2in1 Makeup & Concealer. I bought it when it first appeared on the shelves so I had a good 2 months to put it to the test, so here are my thoughts on it.

Shades:
The Essence Camouflage 2in1 Makeup & Concealer is available in 3, yellow-tones shades *throws confetti in the air*. I have shades 10 and 20, to be able to mix it with every foundation I have.

About the foundation:
What the brand says on their website: beauty partner: make-up and concealer. the long-lasting texture with a high coverage hides all skin imperfections and provides a matt, flawless finish – without a mask-like effect. camouflage 2in1 make-up & concealer available in 10 ivory beige, 20 nude beige and 30 honey beige.

It is pretty high-coverage and if you apply it with a damp sponge (as they suggest it on the tube) you can avoid it being mask-like and cakey. It’s matte, but not super-matte, more like a believable matte (unlike with the Bourjois Air Matte, which was just very sad, way too powdery, heavy and cakey. Yuk). It has the tendency to cling to dry bits, so not ideal for dry skin.

On its own, I think it is a good foundation, but what I really like doing with it is mixing it with my other, slightly pinky foundations. It does not only makes my foundation match better but it also adds a bit of coverage and lasting power to it. It also mixes well with facial oils, and even though it loses that matte finish, it but does not emphasise dryness and I can also use it as a concealer for under my eyes.

Price and packaging:
30 ml in a squeezy tube for 1300 HUF!

It’s not the best foundation ever, but it does the job well and is the most budget-friendly one that does the job well and doesn’t look cheap. I would totally recommend buying it if you want to make your foundations more yellow-toned as it seems to mix well with everything and make everything last longer. Win-win.

I also wanted to write about their new primer, the Get Picture Ready! Pore-refining primer. What they say about it: ready, steady, go! the smooth consistency of the primer ensures a matt complexion and has a visibly pore-refining effect. enriched with vitamin e, provitamin b5 and hyaluronic acid, the texture provides the skin with moisture and evens out fine lines. transparent upon application.

On its own, again, it’s a bit mhhmmm. Nothing extra.But when you add it to your foundation, well, that’s when the magic happens: it adds longevity and improves the texture of whatever you are mixing it with. It also has a very nice, smooth texture that doesn’t feel silicone-y at all and absorbs very quickly.

I'm using it with my Holika Holika Aqua BB cream as my base, applying my foundation ‘concoction’ over it for more coverage. This is the method that’s been working out for me - my base looks really good and lasts until the end of the day, so I’m really really happy with it.

Have you tried anything from the new Essence range? :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Thank you for stopping by!